Onderhoud

Goed onderhoud is een must

Van Ginkel Rietdekkers - Kesteren - onderhoud - rieten dak

Wanneer u een rieten dak heeft, is het goed onderhouden van belang. Door goed onderhoud gaat u algen- en mosgroei tegen. 

Algen en mos sluiten het rieten dak af zodat het vochtig blijft en verstikt. Dit verkort de levensduur van het dak. Wanneer de algen en het mos verwijderd zijn kan het dak dus beter drogen. 

U kunt ervoor kiezen uw dak, na onderhoud, te laten bespuiten met een mos- en algenvertrager. 

Rietconstructies

Riet is niet alleen een mooi product, het heeft ook nog een technische kant. Als u overweegt een rieten dak aan te laten leggen, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden. Zo moet de dakhelling bijvoorbeeld minimaal 45 graden zijn. Dit is nodig om er zeker van te zijn dat de afwatering succesvol verloopt. Een succesvolle afwatering is essentieel voor de duurzaamheid van uw rieten dak.

Volgens de traditionele werkwijze wordt het riet met ijzerdraad aan de panlatten vastgemaakt. Deze zijn dwars op de sporen bevestigd.

Tegenwoordig is het schroefdaksysteem erg populair. Hier wordt met name in de nieuwbouw gebruik van gemaakt, maar ook ter vervanging van de traditionele daken. Het schroefdaksysteem werkt als volgt: er worden platen bevestigd waarop het riet wordt vastgemaakt. Tussen de platen en het riet bevindt zich geen lucht. De afwezigheid van lucht werkt brandvertragend. Een andere manier om uw rieten dak brandveilig te maken is door het te laten impregneren. 

Wij geven 10 jaar garantie op al onze werkzaamheden.